FRANCHISE BUSINESS SERVICES

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ FRANCHISE

Με εμπειρία ως σύμβουλοι από το 1990 και με πρωταγωνιστικό, θεσμικό και ηγετικό ρόλο στο franchise από το 1998, έχουμε συμβάλλει καθοριστικά στην δημιουργία των μεγαλύτερων αλυσίδων franchise και υποστηρίζουμε τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα και πλέον καινοτόμα concepts. Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιό μας και θα σας προτείνουμε το franchise που σας ταιριάζει.

Franchise Blog

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε καθιερωθεί ως ο μοναδικός ενιαίος φορέας παροχής υπηρεσιών franchise, διαδραματίζοντας παράλληλα τον ρόλο του franchise trendsetter, και συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε καταλυτικά τόσο στην ανάπτυξη των μεγαλύτερων brands στην χώρα μας, όσο και στην εδραίωση του θεσμού.
BRIDGE URBAN COFFEE ROASTERS

Συζητάμε με τον κο Κωνσταντίνο Βλαχάκη, Πρόεδρο των BRIDGE URBAN COFFEE ROASTERS, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο πλαίσιο της βράβευσής τους στα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE με την διάκριση του EXCELLENT BRAND AWARD, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 2/2/2022 στο Gazarte, με τις αιγίδες της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Ελληνικού Συνδέσμου Franchise, με κεντρικούς παρουσιαστές την δημοσιογράφο Χρύσα Φώσκολου και τον σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα. Στην εκδήλωση χαιρέτησαν οι Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λάρισας, Σταύρος Καφούνης, Β΄ Αντιπροέδρος ΕΒΕΑ και Θεόδωρος Καπράλος, Αντιπρόεδρος ΕΣΕΕ και Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Πώς αξιολογείτε την δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείσθε;

Βασική στρατηγική στο μοντέλο ανάπτυξής μας, είναι η αποφυγή ύπαρξης περισσότερων του ενός καταστημάτων σε κάθε περιοχή της Αττικής, με σκοπό να μην επέλθει κορεσμός στα καταστήματα που προσφέρουν το προϊόν μας, ένα φαινόμενο που παρατηρείται έντονα πλέον στον κλάδο και το οποίο επηρεάζει σε σημαντικό ποσοστό τις προοπτικές ανάπτυξής του, με έναν υγιή και βιώσιμο τρόπο. Μέσα από το υπερσύγχρονο τηλεφωνικό μας κέντρο, οι χώροι εξυπηρέτησης του κάθε καταστήματος είναι συγκεκριμένοι και συμφωνημένοι από την αρχή της σύμβασης. Αυτό το asset δίνει στο κάθε κατάστημα το εξής πλεονέκτημα: μια μεγάλη σε έκταση και οριοθετημένη περιοχή, αφαιρώντας παράλληλα, έναν πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας που σχετίζεται με την παραγγελιοληψία. Με αυτό το μοντέλο ανάπτυξης απαριθμούμε ήδη επτά καταστήματα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αξιολογούμε και να μελετάμε τη δημιουργία νέων.


Πώς διαφοροποιείσθε από τον ανταγωνισμό και ποιά είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτετε;

Η επιχειρηματική πρόταση των Bridge Coffee Roasters χαρακτηρίζεται από μια σειρά ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, τα οποία οδηγούν κάθε κατάστημα της αλυσίδας στην επιτυχία και το θωρακίζουν έναντι του ανταγωνισμού:

Συνεχείς έλεγχοι ποιότητας καταστημάτων και σχολαστική εκπαίδευσης των συνεργατών.

R&D τμήμα, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τον καφέ.

Διαφορετικές ποικιλίες καφέδων που επιλέγονται ιδιαίτερα σχολαστικά από όλον τον κόσμο και καβουρδίζονται με πολλούς τρόπους και με διαφορετικά προφίλ ώστε να πετύχουμε το sweet spot σε κάθε περίπτωση.

Η μεγάλη γκάμα προϊόντων φαγητού, με έμφαση στην ποιότητα των υλικών.

Το τηλεφωνικό μας κέντρο που προσφέρει στους πελάτες μας ταχύτερη εξυπηρέτηση.

In-house Marketing & Creative Design/Advertising Department που στελεχώνουν συνεργάτες με μεγάλη εμπειρία στο χώρο.

Το ξεχωριστό exterior/interior design των καταστημάτων στη λογική του Urban Coffee Art Gallery Style που τα κάνει μοναδικά.

Η ενδελεχής έρευνα αγοράς και η μελέτη βιωσιμότητας για κάθε κατάστημα.

Αποτελεσματική καθοδήγηση κατά το αρχικό διάστημα λειτουργίας κάθε καταστήματος.

Τι έχετε να δηλώσετε αναφορικά με την διάκρισή σας στα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE 2022, αναφορικά με τις επιδόσεις της εταιρείας σας το 2021;

H στρατηγική που ακολουθούμε αυτή τη στιγμή αποτελεί την αρχή μιας προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες με μία ομάδα ανθρώπων από το τμήμα marketing της εταιρείας. Εκπονήσαμε λοιπόν μία μελέτη της αγοράς και καταλήξαμε σε ένα στρατηγικό πλάνο που περιλαμβάνει όλο το re-branding και την ανανέωση της εικόνας μας, καθώς και ένα δυναμικό πλάνο διαφήμισης και προβολής σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας, με ιδιαίτερη έμφαση στο digital/performance marketing. Νομίζω λοιπόν ότι το βραβείο έρχεται την κατάλληλη στιγμή, ώστε να επιβεβαιώσει ότι η δουλειά που γίνεται έχει μεγάλο αντίκρισμα στο καταναλωτικό κοινό.


Για ποιούς λόγους επιλέξατε το franchise για την ανάπτυξή σας;

Το Franchising είναι μια ασφαλής και δοκιμασμένη μέθοδος ανάπτυξης στο επιχειρείν και η Bridge Coffee Roasters υιοθετεί αυτή τη μέθοδο για την ανάπτυξή της, παρέχοντας ένα πλήρες επιχειρηματικό σύστημα λειτουργίας και ολοκληρωμένης υποστήριξης που θωρακίζει την επιτυχία της επένδυσης.

Ποια θεωρείτε τα τρία πλέον σημαντικά πλεονεκτήματα του franchise για τους franchisees;

To franchise εξασφαλίζει γρήγορη διείσδυση στην αγορά του καφέ και απόσβεση της επένδυσης, επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακας.

Μειώνει τον επιχειρηματικό κίνδυνο και o franchisee επωφελείται στο έπακρο από ένα γνωστό και καθιερωμένο Brand όπως είναι το δικό μας αλλά και από τη συνολική τεχνογνωσία και υποστήριξη που προσφέρουμε σε όλα τα επίπεδα.

Μέσω ενός franchise scheme όπως της Bridge Coffee Roasters, παρέχεται η δυνατότητα άμεσης καθιέρωσης και γρήγορης ανάπτυξης σε νέες αγορές, χάρη στη σταθερή ποιότητα και μεγάλη αξιοπιστία προϊόντων και υπηρεσιών και το δυναμικό marketing.