FRANCHISE BUSINESS SERVICES

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ FRANCHISE

Με εμπειρία ως σύμβουλοι από το 1990 και με πρωταγωνιστικό, θεσμικό και ηγετικό ρόλο στο franchise από το 1998, έχουμε συμβάλλει καθοριστικά στην δημιουργία των μεγαλύτερων αλυσίδων franchise και υποστηρίζουμε τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα και πλέον καινοτόμα concepts. Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιό μας και θα σας προτείνουμε το franchise που σας ταιριάζει.

Franchise Blog

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε καθιερωθεί ως ο μοναδικός ενιαίος φορέας παροχής υπηρεσιών franchise, διαδραματίζοντας παράλληλα τον ρόλο του franchise trendsetter, και συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε καταλυτικά τόσο στην ανάπτυξη των μεγαλύτερων brands στην χώρα μας, όσο και στην εδραίωση του θεσμού.
Τι προσφέρει ο franchisor

To franchise αποτελεί μια ιδιαίτερη δημοφιλή επιλογή των Ελλήνων για την εκπλήρωση των επιχειρηματικών ονείρων τους, υποσχόμενο συνεχή ανάπτυξη, πλήρη καθοδήγηση, ταχεία απόσβεση και εξασφαλισμένα κέρδη.

Αποτελεί γεγονός ότι η τόσο η εμπειρία, όσο οι γνώσεις σχετικά με την διαχείριση μιας επιχείρησης (καταστήματος), αναφορικά με θέματα καίριας σημασίας όπως μάρκετινγκ, διαχείρισης προσωπικού, οικονομικής διαχείρισης, εξυπηρέτησης πελατών, παραγγελιών κ.ο.κ. αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την επιχειρηματική επιτυχία.

Μέσω του franchise αξιοποιείτε την τεχνογνωσία και την εμπειρία του franchisor και χωρίς εμπειρία και γνώση ξεκινάτε τη δική σας επιχείρηση, τόσο με την αρχική εκπαίδευση και υποστήριξη, όσο και με την συνεχή καθοδήγηση της μητρικής εταιρείας.

Το franchising από την πλευρά των δικαιοδόχων χαρακτηρίζεται από πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία και εκμηδενίζουν το επιχειρηματικό ρίσκο και διασφαλίζουν μακροχρόνια επιτυχία.

Από τη μια η αρχική υποστήριξη, αλλά και το σύνολο των παροχών προς τους δικαιοδόχους που συνήθως έχει ένα κόστος που το ονομάζουμε entry fees, αν και αυτό περιλαμβάνει και επιπλέον προνόμια πέρα από τα αρχικά, όπως η αποκλειστικότητα γεωγραφικής περιοχής και η άδεια χρήσης του brand κατά την διάρκεια της σύμβασης.

Οι αρχικές παροχές αφορούν εταιρική ταυτότητα, αρχιτεκτονικά σχέδια, αρχική εκπαίδευση, προμηθευτές και συνεργάτες για τον εξοπλισμό και κατασκευή του καταστήματος σε εγγυημένο κόστος και χρόνο.

Τα προνόμια που απολαμβάνουν οι δικαιοδόχοι αφορούν στην αξιοποίηση ενός συνεχούς αυξανόμενης φήμης brand, αγορές σε καλύτερες τιμές απ’ ότι θα μπορούσαν μόνοι τους να επιτύχουν λόγω οικονομιών κλίμακος, συνεχή προώθηση, συνεχή ανανέωση προϊόντων και concept, υποστήριξη σε θέματα λειτουργίας, εκπαίδευση προσωπικού, καθοδήγηση για τοπικές προωθητικές ενέργειες κ.ο.κ.

Ποια είναι τα θεμελιώδη προνόμια του franchise

Οι καταξιωμένες αλυσίδες franchise διαθέτουν φήμη, δηλαδή ένα ισχυρό και υψηλής αναγνωρισιμότητας brand. Ένα ισχυρό brand θα ισχυροποιήσει την έναρξη της επιχείρησής σας, με την άμεση προσέλκυση πελατών. Αντίθετα, μέσω της συνεργασίας με μια αλυσίδα με λιγότερο γνωστό brand, θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για να εδραιωθεί η επιχείρησή σας και θα χρειασθεί εκ μέρους σας περισσότερη προσπάθεια για προσέλκυση πελατών. Ωστόσο, οι νέες αλυσίδες διαθέτουν περισσότερες διαθέσιμες περιοχές για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση και συχνά έχουν και χαμηλότερη αρχική επένδυση.

Σήμερα, που η εύρεση κατάλληλου χώρου με σωστό και δίκαιο μίσθωμα διαμορφώνει μια πολύ δύσκολη διεργασία, η ικανότητα της μητρικής εταιρείας να σας προτείνει αξιόλογα καταστήματα προς μίσθωση, μετά από εμπεριστατωμένη εμπορική μελέτη, αποτελεί έναν κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία σας.

Η αρχική εκπαίδευση, η δική σας και του προσωπικού σας, σε εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, με συνδυασμό θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, όπως και η αρχική υποστήριξη από έμπειρο στέλεχος της μητρικής εταιρείας που θα παραμείνει στο κατάστημά σας για αρκετές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, θεωρούνται αναγκαία.

Ένα, επίσης σημαντικό, στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη σας αφορά στις διαδικασίες, στις μηχανογραφικές λύσεις και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, δηλαδή στα συστήματα με τα οποία θα σας εφοδιάσει ο franchisor με στόχο τόσο την αύξηση της αποτελεσματικότητας (π.χ. λογισμικό λιανικής που η έκδοση απόδειξης γίνεται μέσω του barcode και άμεσα ενημερώνονται πωλήσεις και αποθήκη) και της παραγωγικότητας, όσο και της μείωσης της χειρωνακτικής εργασίας μέσω αυτοματοποίησης (π.χ. αφρογαλιέρα) ή υποστήριξης (π.χ. να παραλαμβάνετε έτοιμες sauces σε συσκευασίες vacuum αντί να έχετε εργαστήριο).

Ανεξάρτητη επιχείρηση vs franchise

Το franchising διασφαλίζει την επιτυχία πολύ περισσότερο από μια ανεξάρτητη επιχείρηση, ιδιαίτερα σήμερα με τις συνθήκες του ανταγωνισμού να είναι ιδιαίτερα σκληρές.

  • Μέσω franchise ξεκινάς με υποστήριξη, σιγουριά και ιδρύεις τη δική σου επιχείρηση γρήγορα, σε χαμηλότερο κόστος, με υψηλές προδιαγραφές και σε σωστό σημείο, και κυρίως ξεκινάς επώνυμα.

  • Μέσω franchise λειτουργείς τη δική σου επιχείρηση, με καλύτερο μεικτό περιθώριο, συμφέρουσες αγορές, συνεχή υποστήριξη σε προωθήσεις, προσφορές, διαφημίσεις, νέα προϊόντα, εκπαίδευση, και κυρίως διαθέτοντας ένα αναγνωρισμένο brand που αποτελεί εγγύηση στην αγορά.

Αν σας ενδιαφέρει να δραστηριοποιηθείτε επιχειρηματικά και να κάνετε την διαφορά, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2106540681 ή μέσω του , ώστε να εντοπίσουμε μαζί τις προτάσεις franchise που σας ταιριάζουν!