FRANCHISE BUSINESS SERVICES

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ FRANCHISE

Με εμπειρία ως σύμβουλοι από το 1990 και με πρωταγωνιστικό, θεσμικό και ηγετικό ρόλο στο franchise από το 1998, έχουμε συμβάλλει καθοριστικά στην δημιουργία των μεγαλύτερων αλυσίδων franchise και υποστηρίζουμε τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα και πλέον καινοτόμα concepts. Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιό μας και θα σας προτείνουμε το franchise που σας ταιριάζει.

Franchise Blog

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε καθιερωθεί ως ο μοναδικός ενιαίος φορέας παροχής υπηρεσιών franchise, διαδραματίζοντας παράλληλα τον ρόλο του franchise trendsetter, και συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε καταλυτικά τόσο στην ανάπτυξη των μεγαλύτερων brands στην χώρα μας, όσο και στην εδραίωση του θεσμού.
Νέα Τάξη Πραγμάτων Franchising

Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο και αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ευκαιρία να διαπρέψουμε ως κλάδος, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα επιτυχίας στα αυτόνομα και ανεξάρτητα καταστήματα και επιπλέον οι περισσότεροι επιχειρηματίες αναζητούν τόσο υψηλές αποδόσεις, όσο και χαμηλές επενδύσεις, κάτι που μόνο το franchising μπορεί να προσφέρει.

FRANCHISISM 2021

START PUBLISHING: 2010-06-18 UPDATED: 2021-02-19 HITS: 13,962

BY ΠΛΑΤΩΝ ΜΑΛΛΙΚΟΥΡΤΗΣ, WiZION GROUP, CEO & FOUNDER

Ποιός είναι ο ρόλος του franchising σήμερα;

Ο ρόλος του franchising είναι σήμερα πιο σημαντικός από ποτέ, αρκεί να αντιληφθεί ο κλάδος τις κοινωνικές αλλαγές και τις σύγχρονες τάσεις. Το franchising αντιμετωπίζει σήμερα μια βασική πρόκληση - την πρόκληση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Ο τρόπος με τον οποίο προετοιμαζόμαστε, προσδοκάμε και ανταποκρινόμαστε στις παγκόσμιες αλλαγές θα καθορίσει και το μέλλον του θεσμού στη χώρα μας. Απαιτείται ο σχεδιασμός, η δέσμευση και ο συντονισμός ενός επαναστατικού σχεδίου με στόχους την ενίσχυση της δημοτικότητας του franchising, την διασφάλιση του κύρους του και την απομάκρυνση όσων ζημιώνουν τον κλάδο, ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως οι σημερινές προοπτικές της δυνητικής διείσδυσής του στην αγορά, ώστε να σημειώσει διψήφια νούμερα, όπως σε κάθε αναπτυγμένη οικονομία.

Πώς οι σημερινές συνθήκες επηρεάζουν το franchising;

Αποτελεί γεγονός, πλέον, ότι σήμερα διανύουμε μια περίοδο μεγάλης ύφεσης και ριζικών ανακατατάξεων που αλλάζουν τον τρόπο σκέψης του σύγχρονου κόσμου. Ωστόσο, οι προβληματισμοί που απασχολούν τόσο την κοινωνία, όσο και τον επιχειρηματικό κόσμο δεν αφορούν σε κάτι νέο. Όλα τα ζητήματα που έχουν έρθει στο προσκήνιο απασχολούν έντονα τα τελευταία έτη την διεθνή κοινότητα και οι παγκοσμίου φήμης διανοητές έχουν προσδιορίσει τα απαραίτητα εννοιολογικά εργαλεία για να κατανοήσουμε και να προσαρμοσθούμε στη νέα εποχή.

Στο πλαίσιο της σημερινής περίπλοκης κατάστασης των αγορών, διαπιστώνουμε αφενός ένα σαφές κλίμα αβεβαιότητας και αφετέρου την ύπαρξη εξαιρετικών ευκαιριών, ικανών να αναδείξουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις ικανότητες των επιχειρήσεων. Η πεποίθησή μας είναι ότι απαιτείται, πλέον, επιτακτικά είτε ο επανακαθορισμός είτε η ενδυνάμωση της στρατηγικής τους, με στόχο την δημιουργία καινοτομικής υπεραξίας, βάσει σύγχρονων και αποτελεσματικών τεχνικών και εργαλείων.

Πώς θεωρείτε ότι η νέα περίοδος της διεθνούς οικονομίας επηρεάζει τον επιχειρηματικό κόσμο;

Θεωρούμε ότι όλες οι επιχειρήσεις σήμερα χαρακτηρίζονται από έντονους προβληματισμούς σχετικά με:

- τις πωλήσεις τους.

- τις εισπράξεις τους.

- τις αποδόσεις τους.

- τα μεικτά περιθώριά τους.

- τα κόστη τους και τα δάνειά τους.

- το ίδιο το προϊόν τους.

- τις συγκρούσεις τους με προμηθευτές, συνεργάτες και πελάτες.

- το ίδιο το μέλλον τους!

Θεωρούμε ότι οι στόχοι για την σύγχρονη επιχείρηση είναι συγκεκριμένοι:

- Λιτή

- Εξαιρετική

- Κερδοφόρα

- Καινοτόμος

- Παγκόσμια

Ποιός είναι σήμερα ο ρόλος του franchising;

Στη νέα εποχή ο ρόλος του franchising είναι ακόμη πιο σημαντικός από ποτέ, αρκεί να αντιληφθεί ο κλάδος τις κοινωνικές αλλαγές και τις σύγχρονες τάσεις. Το franchising αντιμετωπίζει σήμερα μια βασική πρόκληση - την πρόκληση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Ο τρόπος με τον οποίο προετοιμαζόμαστε, προσδοκάμε και ανταποκρινόμαστε στις παγκόσμιες αλλαγές θα καθορίσει και το μέλλον του θεσμού στη χώρα μας.

Στην εποχή του διαδικτύου, της γνώσης, της παγκοσμιοποίησης και της ταχέως αναπτυσσόμενης τεχνολογίας, το franchising προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες, τόσο σε δικαιοπαρόχους, όσο και σε δικαιοδόχους. Η αγορά και η ελληνική κοινωνία, το αποζητά ως θεσμό για την ασφάλεια και την προοπτική που προσφέρει καθώς οι ενδιαφερόμενοι όχι μόνο έχουν αυξηθεί σε πλήθος, αλλά παράλληλα έχουν ωριμάσει και συγκαταλέγονται σε αυτούς κοινωνικές ομάδες με υψηλότερη μόρφωση και ικανότητες απ’ ότι πριν από πέντε ή δέκα χρόνια! Από την άλλη, το franchising παραμένει εξαιρετικά ελκυστικό για επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναπτυχθούν γοργά και είναι διατεθειμένες να κερδίσουν μαζί με τους συνεργάτες τους!