FRANCHISE BUSINESS SERVICES

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ FRANCHISE

Με εμπειρία ως σύμβουλοι από το 1990 και με πρωταγωνιστικό, θεσμικό και ηγετικό ρόλο στο franchise από το 1998, έχουμε συμβάλλει καθοριστικά στην δημιουργία των μεγαλύτερων αλυσίδων franchise και υποστηρίζουμε τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα και πλέον καινοτόμα concepts. Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιό μας και θα σας προτείνουμε το franchise που σας ταιριάζει.

Franchise Blog

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε καθιερωθεί ως ο μοναδικός ενιαίος φορέας παροχής υπηρεσιών franchise, διαδραματίζοντας παράλληλα τον ρόλο του franchise trendsetter, και συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε καταλυτικά τόσο στην ανάπτυξη των μεγαλύτερων brands στην χώρα μας, όσο και στην εδραίωση του θεσμού.
Μεγάλη Παραίτηση

Η διαφορετική ιεράρχηση των αναγκών που δημιούργησε η πανδημία, οδηγεί τους εργαζόμενους σε επανεξέταση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους, οδηγώντας σε κύμα παραιτήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, αναδεικνύοντας τα προνόμια του franchise.

Η Μεγάλη Παραίτηση, γνωστή και ως Great Resignation ή Big Quit, αφορά στη μαζική αντίδραση που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2021 και κατά την οποία οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ παραιτούνται οικειοθελώς από τις εργασίες τους, με τον όρο να επινοήθηκε από τον καθηγητή Anthony Klotz, στο Mays Business School, Texas A&M University.

Η υγειονομική κρίση αναδιαμόρφωσε το εργασιακό περιβάλλον και οδήγησε πολλούς να επανεκτιμήσουν την εργασία τους και την καριέρα τους, σε συνδυασμό με την δυνατότητα για εξ αποστάσεως εργασία και τα επιδόματα ανεργίας, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τη δουλειά τους με ρυθμούς ρεκόρ.

Στις ΗΠΑ 4,3 εκατ. εργαζόμενοι υπέβαλαν την παραίτησή τους τον Αύγουστο του 2021.

Στη Βρετανία, τον Αύγουστο 2021 οι κενές θέσεις εργασίας ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο.

Στην Ιταλία, 485,000 Ιταλοί παραιτήθηκαν από την εργασία τους στο διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2021.

Έρευνα, δε, της Microsoft σε δείγμα 30.000 εργαζόμενων από 31 χώρες επισημαίνει ότι το 41% σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν την εργασία τους μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ το 46% θα παραιτούνταν υπέρ ενός υβριδικού μοντέλου εργασίας.

Οι τάσεις που παρατηρούνται σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με την αγορά εργασίας λόγω της υγειονομικής κρίσης είναι ριζικές και διαμορφώνουν μια νέα δυναμική στο franchise:

Αρκετοί δεν ήταν ευχαριστημένοι με την εργασία τους και επεδίωκαν αλλαγή στην καριέρα τους και πριν την πανδημία, με τις συνθήκες σήμερα να έχουν ωριμάσει και να είναι έτοιμοι για τη δική τους επιχείρηση.

Πολλοί εργαζόμενοι είναι πλέον σε όρια εξάντλησης, με σωματική και ψυχολογική κόπωση, διαθέτοντας τόσο γνώσεις, όσο και την οικονομική δυνατότητα για μια επανεκκίνηση μέσω franchise, με καλύτερες συνθήκες εργασίας, ευελιξία ωραρίου και παραμένοντας αφεντικά του εαυτού τους.

Πλέον, όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι επανεκτιμούν την αξία της υγείας τους, της οικογένειά τους και το ίδιο το μέλλον τους και επαναξιολογώντας τις ισορροπίες μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής, διαμορφώνεται ένα κατάλληλο πλαίσιο για αλλαγές στην επαγγελματική καριέρα τους.

Επιπλέον, έχουν αλλάξει οι αντιλήψεις περί της εργασίας και πολλοί δεν επιθυμούν πια μια εργασία που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους, έχοντας επανεξετάσει τις προτεραιότητές τους

Η τηλεργασία διαμόρφωσε νέες απόψεις και πολλοί δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στο προηγούμενο εργασιακό καθεστώς τους.

Η ραγδαία επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων τόσο των εργασιακών συνθηκών και απολαβών, όσο και της προσωπικής και οικογενειακής ζωής, οδηγεί τους εργαζομένους να αναζητούν διαφορετική καριέρα, με το franchise ως ένα μοντέλο υβριδικής εργασίας (επιχειρηματίας – υπεύθυνος καταστήματος) και ως η πλέον ιδανική λύση αυτο-απασχόλησης να αποτελεί την πλέον κατάλληλη επιλογή.