FRANCHISE BUSINESS SERVICES

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ FRANCHISE

Με εμπειρία ως σύμβουλοι από το 1990 και με πρωταγωνιστικό, θεσμικό και ηγετικό ρόλο στο franchise από το 1998, έχουμε συμβάλλει καθοριστικά στην δημιουργία των μεγαλύτερων αλυσίδων franchise και υποστηρίζουμε τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα και πλέον καινοτόμα concepts. Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιό μας και θα σας προτείνουμε το franchise που σας ταιριάζει.

Συμβουλες Franchise

FRANCHISISM 2021

Το 2021 (το αρχικό άρθρο αναφερόταν στο 2015) ξημερώνει με έντονο ενδιαφέρον για το franchise κυρίως από τη μεσαία τάξη που προσπαθεί να αναπροσδιορισθεί στο πλαίσιο της νέας τάξης πραγμάτων που έχει επιφέρει εποχή των αλλεπάλληλων κρίσεων. Οι ηλικιακές ομάδες των 40 και άνω, οι νεοεισερχόμενοι (!) στην αγορά εργασίας, όσοι επιζητούν ενίσχυση του εισοδήματός τους, οι επενδυτές που πιστεύουν στις ευκαιρίες εν μέσω κρίσης, όλοι - ο καθένας για τους δικούς του λόγους – διερευνούν την επένδυση που θα τους διασφαλίσει ένα ικανοποιητικό εισόδημα σε συνδυασμό με την προσωπική ενασχόλησή τους, και η επιλογή με τις καλύτερες προϋποθέσεις δεν είναι άλλη παρά το franchising.

Read more: Οι Διάττοντες Αστέρες και οι Μαύρες Τρύπες (updated)

franchise

Σήμερα βιώνουμε μια πρωτοφανή εποχή και έχουμε εγκλωβισθεί σε ένα απαισιόδοξο παρόν και σε ένα αβέβαιο μέλλον. Οι επιχειρήσεις που συνεχίζουν να καινοτομούν, να δημιουργούν θέσεις εργασίας και να παραμένουν ανταγωνιστικές, είναι αυτές που μέσα στις δυσμενείς συνθήκες που διανύουμε, με δημιουργικότητα, δέσμευση, επενδύσεις και συνεχή αγώνα αντιστέκονται, και αναπτύσσονται εν μέσω κρίσης.

Read more: Οι νικητές του αύριο - οι αλυσίδες franchise που διακρίνονται στην εποχή των αναταράξεων! (updated)

franchise

Σήμερα, μετά από αλλεπάλληλες περιόδους κρίσης, το franchising αφενός έχει αποδείξει για άλλη μια φορά τις αντοχές του και αφετέρου παραμένει βασικός πόλος για την επιχειρηματικότητα. Πλήθος νέων επιχειρηματιών, οι περισσότεροι εξ ανάγκης και λιγότεροι ως επενδυτές αναζητούν επιχειρηματικές ιδέες με διαφοροποιητικά χαρακτηριστικά που θα τους προσφέρουν την δική τους διέξοδο από την κρίση.

Read more: Ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις το δικό σου franchise; (updated)

Νέα Τάξη Πραγμάτων Franchising

Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο και αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ευκαιρία να διαπρέψουμε ως κλάδος, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα επιτυχίας στα αυτόνομα και ανεξάρτητα καταστήματα και επιπλέον οι περισσότεροι επιχειρηματίες αναζητούν τόσο υψηλές αποδόσεις, όσο και χαμηλές επενδύσεις, κάτι που μόνο το franchising μπορεί να προσφέρει.

Read more: Η Νέα Τάξη Πραγμάτων στο Franchising (updated)

Ανασυγκρότηση δυνάμεων

Είναι γεγονός, ότι εμείς οι σύμβουλοι και δη οι σύμβουλοι ανάπτυξης δικτύων πωλήσεων, ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με πολλούς δικαιοπαρόχους. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε το τελευταίο καιρό δεν είναι και τα πιο ενθαρρυντικά. Όλοι αισθάνονται την ανασφάλεια της οικονομικής κρίσης, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο.

Read more: Ανασυγκρότηση δυνάμεων. Ένας οδηγός για απογοητευμένους Δικαιοπαρόχους ή how not to be a «φούσκα»!...

αξίες Franchising

Μελετώντας τόσο την εξέλιξη του franchising από τις αρχές του ’80 μέχρι σήμερα, όσο και τις νέες συνθήκες συνεχών αναταράξεων και αλλαγών που χαρακτηρίζουν την σημερινή κοινωνία, καταλήγουμε σε 10 αρχές που πλαισιώνουν ένα ενιαίο σύστημα αξιών, το οποίο αφενός διαμορφώνει τον χαρακτήρα κάθε αλυσίδας franchise και αφετέρου προσδιορίζει τον ίδιο το λόγο της ύπαρξής της. Η νέα εποχή του franchising διαμορφώνεται υπό το πλαίσιο τριών παραγόντων, της ταυτότητας, της αξιοπιστίας και της εικόνας. Οι ηγετικές αλυσίδες franchise καθορίζουν ξεκάθαρα την ταυτότητα που προσδιορίζει τον χαρακτήρα τους, ενισχύοντας συνέχεια την αξιοπιστία τους και οικοδομώντας ισχυρή εικόνα, υιοθετώντας ένα συγκεκριμένο πλαίσιο 10 αξιωμάτων:

Read more: Οι 10 αξίες του Νέου Franchising (updated)

βήματα ανάπτυξης

Τα ποσοστά αποτυχίας συστημάτων franchise είναι αναμφισβήτητα μικρά, όχι, όμως, αμελητέα. Με σκοπό την αποτελεσματική και στιβαρή ανάπτυξη μέσω franchise, και στηριζόμενη στην μεγάλη εμπειρία της τόσο σε θέματα Franchise, όσο και στο τομέα των Προτύπων Συστημάτων Διοίκησης, η FBS - Franchise Business Services, δημιούργησε το 2000 και έχει υιοθετήσει και συγκεκριμένη Μεθοδολογία Ανάπτυξης, η οποία περιλαμβάνει δέκα (10) φάσεις.

Read more: Τα 10 βήματα της ανάπτυξης (updated)

Franchise Market in Greece

Η κριτική ανάλυση του θεσμού του franchising ως τρόπου επιχειρηματικής ανάπτυξης και δραστηριοποίησης φανερώνει τόσο πλεονεκτήματα και δυνατά σημεία, όσο αδυναμίες και σημεία όπου απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές στην ταχεία ανάπτυξη του θεσμού του franchising, καθώς και τις ευοίωνες προοπτικές του για τη χώρα μας. Στο ανά χείρας άρθρο θα προσπαθήσουμε να οριοθετήσουμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο ενεργοποιούνται όλες οι σχετικές με το franchising δραστηριότητες, καθώς και τους εμπλεκόμενους φορείς και παράγοντες. Ως θεσμός το franchising αποτελεί μια ισχυρή στρατηγική ανάπτυξης δικτύων λιανικής, ο οποίος δρα πολλές φορές παράλληλα ή συμπληρωματικά με την ανάπτυξη με ιδιόκτητους πόρους και μέσα.

Read more: The Franchise Market in Greece (updated)

No Internet Connection